0032 499 18 86 06

info@mysticalmorocco.com NL FR
Praktisch
Bij Mystical Morocco kan je een reis op maat of één van onze standaardreizen boeken. 

Heb je je droomreis gevonden of wens je meer uitleg over de mogelijkheden die we aanbieden? Contacteer ons via het contactformulier of via info@mysticalmorocco.com. Je kan ons ook steeds telefonisch bereiken op 0032 499 18 86 06 in België of 00212 667 11 00 24 in Marokko.

De reis is geboekt! Nu kan het dromen beginnen. Raadpleeg echter nog even onze praktische tips & tricks om je reis ter plaatse zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

  • Reisdocumenten: om naar Marokko te reizen heb je een internationaal reispaspoort nodig dat minstens drie maanden geldig is. Je hebt geen visum nodig. Bij de aankomst in het land krijg je een toeristisch visum dat drie maanden geldig is.
  • Inentingen: er zijn geen speciale inentingen nodig. 
  • Luchthavens: De grootste luchthaven van Marokko is Casablanca Mohamed V International Airport. Dit is de ideale uitvalsbasis als je het noorden en het centrum van het land wil bezoeken. Wil je liever het zuiden en het zuidoosten van Marokko ontdekken? Dan raden wij je aan om op de luchthaven van Marrakech of Agadir te vliegen. Op deze drie luchthavens vliegen ook verschillende lowcost maatschappijen. 
  • Valuta: in Marokko betaal je met dirhams. Eén euro is ongeveer 10 dirham waard. In de grote steden kan je steeds met je bankkaart of kredietkaart geld afhalen. Raadpleeg wel je bank voor je vertrekt. 
  • Tijdzone: in Marokko is het één uur vroeger dan Greenwich Meantime (GMT). Tijdens de vastenperiode kan dit soms twee uur zijn. Raadpleeg steeds op voorhand de uurverschillen.
  • Klimaat: het klimaat in Marokko is erg divers. Het zuiden en zuidoosten van Marokko zijn droog en warm, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de zuidelijk gelegen kustgebieden. Deze gebieden hebben  milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag. Hoewel grote delen van Marokko droog tot redelijk droog zijn, is het noordelijke deel van het land vrij vochtig. Het Rifgebergte en de Midden-Atlas zijn vochtiger. Het grootste deel van de neerslag valt in de periode november tot en met april, de zomermaanden zijn ook in dit deel van Marokko vrij droog.