0032 499 18 86 06

info@mysticalmorocco.com NL FR
Over ons
Het échte Marokko bezoeken, kan dat eigenlijk? Elke reis is een unieke ervaring die bestaat uit puzzelstukken die de reiziger zelf verzamelt. Een mozaïek van persoonlijke indrukken is het uiteindelijke resultaat. En toch is het mogelijk om terug te keren naar de essentie. Met veel respect voor de natuur en lokale cultuur organiseert Mystical Morocco, ver weg van het massatoerisme, reizen op maat. Van duurzame en ecologisch verantwoorde trekkings - waarbij je je alleen maar zorgen moet maken over de blaren op je voeten - tot luxueuze verwenvakanties. 

Uit respect voor de lokale economie werkt Mystical Morocco altijd samen met lokale handelaars, gidsen en coöperatieven, bekend om hun olijfolie, arganolie en rozenproducten. We kiezen bewust voor eerlijke maaltijden, bereid met verse ingrediënten. Duurzaam reizen betekent ook pràten met de lokale bevolking: luisteren naar verhalen die soms uit een andere wereld lijken te komen, duiken in een cultuur die bekend staat om haar eindeloze gastvrijheid en hartelijkheid. Het betekent spelen met kinderen in de straten van kleine dorpen, diep verborgen in de plooien van de majestueuze Atlas. Echte reizen, dus. Echte ervaringen. Echte mensen.


Bezieler van dit project, Essadik Rami groeide op in de onherbergzame streek van het zuid-oosten van Marrakech. Op vijfjarige leeftijd ondernam hij al bergwandelingen met zijn grootvader, die hem de kunst van het schapenhoeden bijbracht en hem initieerde in de Berberse cultuur. De jonge Essadik ontdekte aan sneltempo alles wat er te leren valt over de natuur, de bergen en de dieren die zich schuilhouden in de Atlas. Met die ervaringen besloot hij op latere leeftijd de wereld te verkennen buiten zijn dorp. 
In Marrakech leerde hij de wereld van het toerisme. La ville rouge is een trekpleister voor iedereen die van prachtige architectuur, ontspanning, lekker eten en avontuurlijke excursies houdt. Jarenlang werkte Essadik er als gids voor toeristen uit de hele wereld. Hij leerde veel mensen kennen en reisde verschillende keren naar Spanje en Frankrijk. 
Zijn reis-en levenservaring maken van hem een overlever: drop hem in de woestijn of in de bergen en hij vindt de weg terug, met niets meer dan de zon en de maan, de sterren of voetafdrukken om hem de weg te wijzen. Maar hij loodst je ook moeiteloos door het labyrinth van steegjes en straatjes in de medina's van de Koningssteden Fez, Marrakech, Meknes en Rabat.

Geniet alvast van deze virtuele wandeling!