0032 499 18 86 06

info@mysticalmorocco.com NL FR
Cultuur
In de hele wereld staat Marokko bekend om zijn prachtige Koningssteden: Fez, Meknes, Rabat en Marrakech. Deze centra van hoogstaande architectuur, culinaire tradities en literatuur bruisen van activiteit. In Marrakech, de stad waar nomaden en bergbewoners elkaar ontmoeten, ontpopt het befaamde Djemaa-el-fna plein 's avonds zich tot een waar openluchtrestaurant met honderden eetkraampjes en tafeltjes met smetteloos witte lakens. Marokko produceert uitstekende wijnen, en een pastilla, tajine of couscousschotel ontdek je dan ook het best met een lekker glaasje wijn erbij. De mix van Arabische en Berberse cultuur is verrijkend en vind je terug in zowel de wereldberoemde Gnaoua-muziek, als de piramidale architectuur van de lemen kashba's en zelfs in de mozaïeken en de tadelakt, de sensueel aandoende bepleisteringstechniek op basis van kalk die vooral in badkamers gebruikt wordt. 
Cultuur vind je overal in Marokko en Mystical Morocco organiseert zowel culinaire reizen als vakanties die eerder gericht zijn op het ontdekken van steden met architecturale parels zoals de traditionele madrassa's of de oudste universiteit van de wereld, die van Fez. Marokko kent ook een rijke Romeinse geschiedenis in de vorm van de antieke site van Volubilis, in het noorden van het land. 

Met Mystical Morocco ontdek je Marokko op jouw manier. Heb je specifieke vragen of wil je graag wat meer te weten komen over de mogelijkheden? Contacteer ons via info@mysticalmorocco.com of 0499 18 86 06.